گرانول پلاستیکی یک شکل خاص از مواد اولیه پلیمری است که به صورت دانه تشکیل شده و به عنوان ماده اولیه در تولید محصولات نهایی مورد استفاده قرار میگیرد. مزایای این ماده شامل قابلیت حمل و نقل آسان و کاهش اتلاف ماده اولیه در هنگام تولید است.
صنایع خودروسازی گرانول نایلون یک جزئی اساسی در صنایع مختلف مانند صنایع پلاستیکی، صنایع خودروسازی و صنایع الکترونیکی است. این ماده، به عنوان یک پلیمر، به صورت گرانولهای کوچکی تولید میشود که برای تولید محصولات پلاستیکی استفاده میشود. در این مقاله، به بررسی مفهوم و کاربردهای گرانول نایلون پرداخته خواهد شد.
پروپیلن یک مواد پلیمری پرکاربرد است که در صنعت پلاستیک مورد استفاده قرار میگیرد چون خواص و ویژگیهای خاصی دارد. از این رو کامپاندهای پلی پروپیلن در صنعتهای زیادی مورد استفاده قرار میگیرد و به دلیل داشتن قابلیتهای ویژهای مورد توجه قرار گرفته است. از این رو ما در این مقاله میخواهیم شما را بیشتر با کامپاندهای پلی پروپیلن آشنا کنیم.
کامپاند کربنات کلسیم یک ترکیب شیمیایی است که شامل یک جزیی از کربنات (CO3) و یک جزیی از کلسیم (Ca) است. فرمول شیمیایی آن CaCO3 است. این ترکیب در واقع ماده اصلی موجود در سنگ آهک و مرمر است. همچنین، کربنات کلسیم به عنوان یک منبع مهم از کلسیم در تغذیه انسان نقش دارد و در صنایع مختلف از جمله صنایع ساختمانی، پلاستیک، غذا، داروسازی و غیره استفاده میشود.
تالک و پودر کربنات کلسیم دو نوع مستربچ رایج در صنعت پلاستیک هستند که هر کدام خصوصیات و کاربرد های خاص خود را دارند. در ادامه درباره بین تالک و پودر کربنات کلسیم در مستربچ مطالب مفیدی را ارائه خواهیم داد.
مستربچ روانکننده (Masterbatch) یک ماده افزودنی است که در صنعت پلاستیک استفاده میشود. این ماده افزودنی به صورت گرانولهای رنگی یا ترکیبات کوچکی از مواد شیمیایی است که به پلیمر ها (مواد پلاستیکی) اضافه می شوند تا ویژگی های خاصی را به آنها بدهند.
کامپاند پلیمری یک مخلوط یا ترکیبی است که شامل یک یا چند پلیمر و یک یا چند ماده افزودنی دیگر مانند مواد تقویتکننده، مواد پرکننده، رنگ دهنده، ضدآفتاب، ضدآتش و غیره است. این ترکیبات به منظور بهبود خواص فیزیکی، مکانیکی، حرارتی و شیمیایی پلیمرها استفاده میشود.
کربن بلک، که به شکل آمورف کربن بوده و از تجزیه حرارتی هیدروکربن ها به دست میآید، که یکی از مهم ترین و اصلی ترین عناصر موجود در طبیعت است. این ماده که در انواع و اشکال متفاوت وجود دارد، به عنوان منبع اصلی انرژی، مورد استفاده قرار می گیرد.
سختی پلیمر یکی از عوامل تعیین کننده کیفیت پلیمر است که بر خواص محصولات تولیدی آن تاثیر دارد. سختی پلیمرها تحت تاثیر دما، میزان و سرعت اعمال شده و سایر عوامل خارجی هستند. مواد پلیمری نرم و الاستیک با سختی کم می تواند به عنوان درزگیر، آب بندی و مواد واشر استفاده شود. مواد پلیمری سخت در ساخت قطعات ساختاری، یعنی سیستم های ترمز، چرخ دنده ها، یاتاقان ها و قطعات اتصالات رزوه ای به کار می روند.
قالبگیری چرخشی، به نامهای Rotomolding و Rotocasting شناخته شده است و فرآیندی برای تولید قطعات پلاستیکی تو خالی است. این روش در رقابت با روش های قالبگیری دمشی، گرماشکل دهی و قالب گیری تزریقی قرار دارد. قالبگیری چرخشی مزایای ویژهای از جمله میزان کم تنشهای پس ماند و قالبهای نسبتاً ارزان را دارا است.